600 1 000 1500 2000 3000 4000 5000 6000 8000 10000 12000 watt Pure Manual sinusomvormer Charger eigenaar

 

 

Shenzhen Sigineer Power CO, LTD.

E-mail: info@sigineer.com

TEL: +86 755 2160 7078

FAX: +86 755 6165   8278

Toevoegen: Bld A, Jiali Industriële Zone, Yuanfen Rd, Longhua, Shenzhen, 518100, China

 

1. Belangrijke veiligheidsinformatie

Bewaar deze handleiding! Lees deze handleiding voor de installatie, het bevat belangrijke veiligheid, installatie En gebruiksaanwijzingen. Houd het op een veilige plaats voor toekomstig gebruik.
Alle bedrading moet de nationale elektrische code, provinciale of andere codes volgen In werking op het moment van de installatie, ongeacht de suggesties hierin handleiding. Alle draden dienen koperdraden te zijn.

1. 1 Algemene veiligheidsmaatregelen

1. 1. 1 Stel de omvormer niet bloot aan regen, sneeuw, spray, bilge of stof. Om de kans op gevaar te verminderen, de ventilatie niet bedekken of belemmeren openingen. Installeer de omvormer niet in een nulpunt gedeelte. Oververhitting kan resulteren. Laat tenminste 30 cm ruimte vrij rond de omvormer voor de luchtstroom. Zorg ervoor dat de lucht vrij rond het apparaat kan circuleren. Een minimale luchtstroom van 145CFM is vereist.

1. 1. 2 Om brandgevaar en elektronische schok te vermijden, zorg ervoor dat het bestaand is Bedrading is in goede elektrische toestand en dat de draad niet is ondermaatse. Gebruik de omvormer niet met beschadigde of substandige bedrading.

1.1. 3 Deze apparatuur bevat componenten die bogen kunnen produceren en / of vonken. Om te voorkomen dat brand en / of explosie niet in compartimenten worden geïnstalleerd Batterijen of brandbare materialen bevatten of op een plaats die Ontstekingsbeveiliging nodig hebben. Dit omvat elke ruimte Met benzine aangedreven machines, brandstoftanks of gewrichten, toebehoren, Of andere verbinding tussen onderdelen van het brandstofsysteem.

Zie Garantie voor instructies voor het verkrijgen van de service.

1. 1. 4 Demonteer de omvormer / lader. Het bevat geen gebruikerservice onderdelen. Het proberen om de omvormer / oplader zelf te bedienen kan leiden tot elektrische schokken of brand. Interne condensatoren blijven toch geladen De stroom is losgekoppeld.

1. 1. 5 Om het risico van elektrische schokken te verminderen, koppelt zowel AC en DC power Van de omvormer / oplader voordat u onderhoud of onderhoud uitvoert reiniging. Het uitschakelen van de controles vermindert dit risico niet

VOORZICHTIG: Apparatuurschade

De uitgangsszijde van de wisselstroomaansluiting van de omvormer mag op geen enkele tijd met het publiek worden aangesloten Kracht of een generator. Deze voorwaarde is veel slechter dan een kortsluiting. Als het toestel overleeft Deze conditie, zal het afsluiten tot correcties zijn aangebracht.

Installatie moet ervoor zorgen dat de AC-uitgang van de omvormer op geen enkele tijd is aangesloten op de AC invoer.

Waarschuwing: Beperkingen van gebruik

BIJZONDER OPMERKING DAT DE INVERTER / LADER NIET IN GEBRUIK MOET WORDEN GEBRUIKT MET LIFE SUPPORT SYSTEMS OF ANDERE MEDISCHE APPARATUUR OF APPARATEN. WIJ GEVEN GEEN GARANTIE OF VERKLARING IN VERBAND MET HUN PRODUCTEN VOOR DERGELIJKE TOEPASSINGEN. HIERMEE KUNT U DE OMVORMER / OPLADER GEBRUIKEN SPECIFIEKE APPARATUUR IS OP EIGEN RISICO.

1. 2 Voorzorgsmaatregelen bij het werken met batterijen

1. 2. 1 Als batterijzuur in contact komt met huid of kleding, was onmiddellijk met zeep en water. Als zuur in het oog komt, onmiddellijk overstromen met het rennen Koud water en medische hulp krijgen per direct.

1. 2. 2 Rook nooit of laat een vonk of vlam in de buurt van een batterij of motor.

1. 2. 3 Laat geen metalen gereedschap op de batterij vallen. De resulterende vonk of Kortsluiting op de batterij kan a veroorzaken explosie.

1. 2. 4 Verwijder persoonlijke metalen artikelen zoals ringen, armbanden, kettingen, En kijkt bij het werken met een loodbatterij. Een loodbatterij produceert een kortsluitstroom die voldoende genoeg is om Zet een ring of dergelijke op metaal, waardoor er ernstige brandwonden ontstaan.

1. 2. 5 Om het risico op letsel te laden alleen deep-cycle lood-zuur, lood antimoon, Lood calciumgel cel, geabsorbeerde mat, of NiCad / NiFe type oplaadbaar batterijen. Andere soorten batterijen kunnen barst, waardoor persoonlijk letsel en schade.

1.2.6 Don ‘t installeren van de omvormer in de buurt van accu’s kan de inverter elektrolyt verwarmen en veroorzaken bijtende dampen kunnen ontsnappen en schade / corroderen nabijgelegen elektronica of metalen.

 

 

2. Inleiding

2. 1 Algemene informatie

Sigineer Power Elke Power Combi Zuivere sinus omvormer / lader is een combinatie van een omvormer, acculader en AC auto-overdracht overschakelen naar een compleet systeem met een piek DC naar AC omzettingsrendement van 88%.

Het is vol met uniek beschikt over een d is het een van de meest populaire en betaalbare omvormers / laders in de markt van vandaag.

Het beschikt over power factor gecorrigeerde, geavanceerde multi-stage opladen En pure sinusgolfuitgang met Ongekend hoge overspanningsvermogen om te voldoen aan veeleisende behoeften van inductieve belastingen zonder De apparatuur in gevaar brengen.

De krachtige acculader van deze Elke Vermogen Combi omvormer / lader gaat zo hoog als 105 Ampère (variërend van verschillende modellen), en met power factor gecorrigeerd, gebruikt 20-30% minder energie uit AC-ingang dan een standaard lader, het vermijden van overlast breaker reizen of generator overbelasting.

De overbelastingscapaciteit is 30 0% van het continu vermogen voor maximaal 20 seconden om op betrouwbare wijze te ondersteunen instrumenten en apparatuur langer.

De stationair verbruik van de lijn is laag, ongeveer 4% van het nominale vermogen.

Deze bijzondere eigenschappen maken deze lijn zeer goed concurrerend met zijn high frequency tegenhangers.

D modellen zijn in 120Vac (enkele fase), 230 Vac (eenfasig) en 120/240 Vac (split fase), tezamen met automatische 50Hz / 60Hz frequentieschakelaar, de productlijn is compatibel met alle grote nut normen wereldwijd.

Deze lijn bestaat uit een aantal exclusieve 4 000 watt 12VDC modellen kunnen gebruikers voertuig voldoende belastingen op een 12VDC batterij bank macht zonder herconfiguratie van hun batterij bank.

De AC / Battery prioriteit schakelaar en automatische generator start functionaliteit maken het bij uitstek geschikt is om te werken in een van beide back-up stroom of toepassingen van hernieuwbare energie.

AC prioriteitsmode, w kip wisselstroom cut off s (of valt buiten het aanvaardbare bereik) sluit het relais afvalt en de De belasting wordt automatisch overgedragen aan de omvormeruitgang. Zodra de gekwalificeerde netvoeding Wordt hersteld, het relais wordt geactiveerd en de belasting is automatisch Opnieuw aangesloten op AC-hulpprogramma.

Wanneer via een DIP schakelaar Battery Priority M ode aangepast, zal de omvormer maximale vermogen halen uit externe voedingsbron in hernieuwbare energie en een minimale cyclus van de batterij vereist. Met de beschikbaarheid van auto-generator te starten, kan een elektrische generator worden geïntegreerd in het systeem als back-up en begon toen de batterijspanning laag wordt.

Met zoemer en een op afstand L E D-beeldscherm, de omvormer geeft de gebruiker uitgebreide informatie over de operationele status, waardoor het makkelijker wordt voor onderhoud en het oplossen van problemen.

Dus de Sigineer macht APC Serie Zuivere sinus omvormer / lader is geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder systemen voor duurzame energie, nut, vrachtwagen, camper en e mergency voertuigen enz.

Om het meeste uit van de omvormer te krijgen, moet worden geïnstalleerd, gebruikt en goed onderhouden. Lees de instructies in deze handleiding alstublieft voordat u installeert en werken.

 

2. 2 Toepassing

Gereedschapsmiddelen – cirkelsagen, boormachines, slijpmachines, schuurmachines, buffers, wiet en Heggenscharen, luchtcompressoren.

Kantoorapparatuur – computers, printers, monitoren, faxapparaten, scanners.

Huishoudelijke artikelen – stofzuigers, ventilatoren, fluorescerende en gloeiende lichten, Scheerapparaten, naaimachines.

Keukenapparatuur – koffiezetapparaten, blenders, ijsmarkers, broodroosters.

Industriële uitrusting – Metaal halide lamp, hoge druk natrium lamp.

Home entertainment elektronica – televisie, videorecorders, videospelletjes, Stereos, muziekinstrumenten, satellietapparatuur.

 

 

2 0,3 Kenmerken

Hoge overbelastingsvermogen tot 300% van de nominale kracht (20 sec)

L ow ruststroom, l ow power “Energiebesparende modus” Energie besparen

Automatische start van de generator

4 -Step intelligente acculader, PFC (Power Factor Correction) voor lader

8 vooraf ingestelde batterij type selector schakelaar plus ontzwaveling voor helemaal platte batterijen

P owerful laadstroom van maximaal 120 Amp s, instelbaar van 0% -100%

10 ms typisch overdracht tussen de batterij en AC, garandeert de macht continuïteit

Smart L E D afstandsbedieningpaneel

AC voltage regeling beschikbaar

15s vertraging vóór de overdracht bij AC hervat, extra bescherming voor belastingen in combinatie met generator

Een llows starten en door middel van macht met lege batterijen

Meerdere gecontroleerde ventilatoren

E xtensive p ESCHERMING s tegen verschillende agressieve situaties

13VDC batterij herstellen y punt, bestemd voor duurzame energiesystemen

 

2. 5 Elektrische prestaties

2. 5 0,1 omkeren

topologie

De APC omvormer / lader is gebouwd volgens de volgende topologie.

Invert: Full Bridge Topologie.

Charge: Isoleer d Boost T opology.

Het werken s bi- richting ally: in één richting zet het DC-vermogen van de batterij naar wisselstroom (omvormermodus) en in de andere richting Het converteert externe wisselstroom naar gelijkstroom naar Laad de batterijen (AC-modus). D dezelfde voedingscomponenten worden in beide richtingen, wat resulteert Bij efficiëntie van energieverbruik met minder componenten.

Houd er rekening mee dat de omvormer / lader alleen kan werken in één richting in één keer (dat wil zeggen het niet kan werken Als een omvormer en als oplader tegelijkertijd).

Wanneer in omgekeerde stand, de gelijkstroom (DC) de regelaar binnenkomt vanaf de batterijen Gefilterd door een grote ingangscondensator en ingeschakeld door “On” en “Off” door het Metal Oxide Silicon Veldeffecttransistoren (MOSFET) met een snelheid van 50 Hz of 60 Hz, bij deze stap de gelijkstroom wordt omgezet in laagspanning gesynthetiseerde sinusgolf AC via een H-brug configuratie en hoge frequentie PWM (Pulse Width Modulation) techniek. Het wordt vervolgens in de transformator die de lage wisselspanning tot 230 of 120 volt stappen.

Het apparaat heeft een 16 bit, 4.9MHZ microprocessor Om de uitgangsspanning en frequentie te regelen als de gelijkstroominvoerspanning En / of output load varieert.

Vanwege de hoge efficiency MOSFET’s en zware transformatoren, het systeem voert zuivere sinus AC met lage THD.

De piek efficiëntie van Sigineer macht APC-serie is 88%.

Don ‘t evenwijdig aan de AC-uitgang van de omvormers aan de macht capaciteit te verhogen omdat ze geen stapeling functionaliteit.

 

 

Overbelasting Capaciteit

De Sigineer macht APC Serie omvormers hebben verschillende overbelasting capaciteiten, waardoor het ideaal is voor veeleisende ladingen te verplaatsen.

1 voor 110% <Vul <125% (± 10%), niet audibl e alarm in 14 minuten, pieptonen 0.5s elke 1s in de 15e minuut en Fault (uitschakelen) na 15 minuten.

2 voor 125% <Vul <150% (± 10%), pieptonen 0.5s elke 1s en Fault (uitschakelen) na   1 minuut.

3   Voor 300% ≧ Laden> 150% (± 10%), piept 0.5s elke 1s en Fault (uitschakelen) na jaren ’20.

 

Zachte start in de omvormer modus

De omvormer is ontworpen met “Soft Begin” kenmerk.

Wanneer de omvormer ingeschakeld wordt, de uitgangsspanning geleidelijk ramps uit 0VAC tot ingangsspanning ongeveer 1,2 sec. Dit vermindert effectief anders zeer hoge uitgangspunt inschakelstroom getrokken door AC belastingen zoals Switched Mode Power Supplies en inductievebelastingen. Dit resulteert in een lagere motorinput stroom, die minder schadelijk zijn voor de belastingen en keerinrichting.

 

Voorzichtigheid:

Nadat de omvormer wordt ingeschakeld, duurt het een eindige tijd voor haar om zelf diagnosticeren en maak je klaar om vol vermogen te leveren. Zet daarom altijd de lading (en) na een paar seconden aan de omvormer aan. Vermijd het inschakelen van de omvormer wanneer de lading al is ingeschakeld. Dit kan de overbelastingsbescherming voortijdig veroorzaken. Wanneer een lading is ingeschakeld, kan het nodig zijn dat de eerste hogere stroomstroomsnelheid begint. Als er meerdere ladingen worden aangedreven, zouden ze dus één voor één moeten worden ingeschakeld, zodat de omvormer niet overbelast wordt door de hogere startschommeling als alle geladen tegelijkertijd worden ingeschakeld.

 

 

2. 5 0,2 AC Charge r

Sigineer Vermogen APC-serie is uitgerust met een actieve PFC (Power Factor Corrected) meertraps batterijlader. De PFC-functie wordt gebruikt om het bedrag te regelen Van de stroom die gebruikt werd om de batterijen op te laden om zo een mogelijke stroomfactor zo dicht mogelijk bij 1 te verkrijgen.

In tegenstelling tot andere omvormers waarvan de maximale laadstroom afneemt volgens de inputwisselspanning, Sigineer vermogen APC serie lader is in staat om de productie maximum stroom zolang inputwisselspanning in het gebied van 164-243VAC (95-127VAC 120V model), en AC freq is in het bereik van 48-54Hz (58-64Hz voor 60Hz model).

De Sigineer macht APC Serie omvormer beschikt over een zeer snelle laadstroom beschikbaar en de maximale laadstroom kan via een liner schakelaar aan de rechterkant van het type batterij selector worden ingesteld van 0% -100%. Dit is handig als u gebruik maakt van onze krachtige lader op een kleine ca paciteit batterij bank. Gelukkig kan de bekleding schakelaar effectief de maximale laadstroom tot 2 0% van de piek.

C hoosing “0” in het batterij type selector worden uitgeschakeld kostenfunctie.

 

 

 

 

Er zijn 3 belangrijke fasen:

Bulk opladen : Dit is de eerste fase van het opladen. Tijdens het opladen van de batterij levert de oplader de Batterij met gecontroleerde constante stroom. De oplader blijft in bulklading tot de absorptie laadspanning (d bepaalt de batterij type selectie) wordt verkregen.

Software timer tijde van A / C beginnen totdat de acculader 0.3V beneden de boostspanning meten, neem deze tijd T0 en T0 = 10 x T1.

Absorbeert opladen: Dit is de tweede laad- stadium begint wanneer de spanning te absorberen heeft Bereikt. Absorbeer opladen zorgt voor een constante spanning van de batterijen en vermindert de accu DC laadstroom om de absorptiespanning te behouden.

In deze periode zal de omvormer s tart een T1 timer; De oplader zal de boostspanning in de Boost CV-modus behouden totdat de T1-timer uitloopt. Laat de spanning dan naar de vlotterspanning dalen. De timer heeft een minimumtijd van 1 uur en een maximale tijd van 12 uur.

Druppelladen: De derde fase opladen plaatsvindt aan het einde van de oplaadtijd absorberen. Terwijl Float opladen, de laadspanning wordt verminderd tot de float laadspanning (bepaald door de Batterij Type selectie *). In dit stadium worden de batterijen volledig geladen en klaar indien nodig door De omvormer.

Als de A / C is aangesloten of de accuspanning onder 12VDC / 24V / 48V, zal de lader de cyclus opnieuw boven.

Als de lading handhaaft de float staat voor 10 dagen, zal de lader bewust te resetten de cyclus om de batterij te beschermen.

 

 

Batterij type selector
Schakel de instelling in Beschrijving Boost / Vdc Float / Vdc
0 Oplader uit    
1 Gel USA 14.0 13.7
2 AGM 1 14.1 13.4
3 AGM 2 / Lithium batterij 14.6 13.7
4 Verzegeld loodzuur 14.4 13.6
5 Gel EURO 14.4 13.8
6 Open loodzuur 14.8 13.3
7 Calcium 15.1 13.6
8 De sulfatering 15,5 (4 uur dan uit)
9 Niet gebruikt    

12Vdc-modus (* 2 voor 24Vdc; * 4 voor 48Vdc)

 

Gebruik met lithium-ion batterijen

“Lithium-ion” verwijst naar een verscheidenheid van lithium gebaseerde accu-oplossingen. T hij het meest populair is het grote formaat prismatische lithium ijzerfosfaat (LiFePO4; LFP) batterij.

Onze slimme batterijlader werkt met verschillende lithiumbatterijen, controleer de accu-specificaties en controleer of ons laadalgoritme hun laadspanning past en spanningen uitschakelen.

Als onze huidige heffingenstelsel algoritmen don ‘t overeenkomen met uw lithium batterij, van harte welkom om contact met ons op info@sigineer.com voor een aanpassing.

 

De-sulfatering

De de-sulfatering fietsen over stand van de schakelaar 8 wordt rood gemarkeerd, want dit is een zeer gevaarlijke omgeving als je n ot weten wat je noemt een re doen. Voordat u deze cyclus ooit probeert te gebruiken, moet u duidelijk begrijpen wat het doet en wanneer en hoe u het wilt gebruiken.

Wha t veroorzaakt sulfatering? Dit kan optreden bij geringe gebruik van de batterijen, n of indien de batterijen zijn gelaten ontladen zo laag dat ze geen lading zal accepteren. Deze cyclus is een zeer hoge spanning ont laadcyclus n ed proberen te breken sulfaat d korst die verhindert dat de platen van het nemen van een lading en dus alle ow de platen schoon te maken en te accepteren lading weer.

 

Het opladen van lege batterijen

De Sigineer macht APC reeksomschakelaar een llows opstarten en door middel van macht met lege batterijen.

Voor 12V DC model, nadat de accuspanning daalt tot onder 10V, indien   de schakelaar blijft (en altijd) gehouden “ON”, wordt de inverter altijd verbonden met batterij en de batterijspanning doesn ‘t daling hieronder 2V, zal de omvormer in staat zijn om de accu eenmaal gekwalificeerd AC ingangen te laden.

Voordat de accuspanning lager gaan dan 9 VDC, kan het opladen geactiveerd als de schakelaar op “Uit” en vervolgens naar “ON”.

Als de spanning daalt tot onder 9VDC, en u per ongeluk de schakelaar op OFF en koppel de inverter van de accu, zal de omvormer niet in staat zijn om de batterij weer op te laden, omdat de CPU geheugen te verliezen tijdens dit proces.

Opstarten zonder batterijfunctie kan op aanvraag aangepast worden.

 

Laadstroom voor elk model

 

Th e laadcapaciteit gaat naar piek laadstroom in ongeveer 3 seconden. T zijn kan een generator veroorzaken   om de frequentie te laten vallen, waardoor de inverter transfer naar batterijen werkt.

Er wordt voorgesteld om geleidelijk aan het opladen belasting op   de generator door het schakelen van de oplaadschakelaar van min naar max.   Samen met de 15’s overstap uitstellen onze omvormer geven en de generator genoeg tijd begint te draaien. Dit hangt af van de grootte van de generator en de snelheid van de lading.

Als een algemene regel, de Bulk laden Stroom moet worden beperkt tot 3 0% van de capaciteit van de batterij bank. Hogere laadstroom mag worden gebruikt indien toegestaan Door de batterij fabrikant.

 

 

Voorzichtigheid:

Gebruik een klein stijl juwelier ‘s platte schroevendraaier om de laadstroom schakelaar fraai getint zijn break-jarige leeftijd te voorkomen als gevolg van te – draaiing.

Om de beste prestaties van de lader garanderen als de AC-ingang van een generator,moet de stand-by generator van ten minste 150% hogere capaciteit dan de omvormer.

Waarschuwing! Werking met een onder gewaardeerde generator of generator met goedkeurende golfvorm kan voortijdige storing die niet onder garantie.

 

2.5.3 Transfer

S wift macht over te dragen

Terwijl in de standby-stand wordt de AC-ingang van de omvormer continu gecontroleerd. Wanneer de stroom onder valt de lage wisselspanning reis spanning (154 V ac, standaardinstelling voor 230VAC, 90VAC voor 120V AC), de omvormer automatisch over naar Omkeren Mode met een minimum aan onderbreking van uw apparaten – zolang de omvormer wordt ingeschakeld op. De overdracht van Standby modus omvormermodus komt voor bij ongeveer 10 milliseconden. En het is nog korter van Inverter modus naar de stand-bymodus.

T zijn transfer is meestal snel genoeg om uw apparatuur (inclusief computers) opgestart, waardoor onze omvormer kan worden gebruikt als een interactieve online UPS te houden.

 

Synchronized Power Transfer

Wanneer een belasting wordt overgebracht van inverter AC output naar een andere backup AC bron van macht door middel van een t ransfer s heks, zal er een Eindige onderbreking van de macht aan de belasting voor de overdracht plaatsvindt.

Een mismatch van fase en frequentie van de omvormer AC-uitgang en de back-up AC-bron in de overdracht is waarschijnlijk de back-up AC bron / een reactieve belasting beschadigen.

Met geavanceerde circuitontwerp, onze eerste inverter vergrendelen van de frequentie en fase van het ingangssignaal walstroom / generator en een gladde en veilige overdracht naar de nulspanning wijzen op de invloed van de voedingsmodules minimaliseren.

 

Transfer Delay

Er is een 1 5 seconden vertraging vanaf het moment dat de omvormer zinnen die continu gekwalificeerd AC aanwezig is de ingangsklemmen wanneer de overdracht plaatsvindt. Deze vertraging is ingebouwd om voldoende tijd voor een generator om op gang te komen tot een stabiele spanningen frequentie voorkomen relais klapperen verschaffen. De omvormer gaat niet over naar de generator totdat het op de uitgang van de generator is vergrendeld. Deze vertraging is ook ontworpen om frequente switch ing te vermijden wanneer de ingang nut is instabiel.

 

2. 5. 4 Energiebespaarder

Er zijn 2 verschillende werkende statussen voor APC i nverter: “Power On” en “Power Off”.

Wanneer schakelaar in “Unit Off” positie, is de i nverter uitgeschakeld.

Wanneer de stroom wordt ingeschakeld om ofwel van “Power Saver Auto” of “Power Saver Off”, is de omvormer ingeschakeld.

Energiebesparingsfunktie is gewijd aan het behoud van accu macht wanneer de netstroom niet of weinig is vereist door de belastingen.

In deze modus pulsen de omvormer de AC-uitgang op zoek naar een AC-belasting (dwz elektrisch apparaat). Wanneer een AC-belasting (meer dan 2 5 watt) is ingeschakeld, de omvormer erkent de behoefte aan macht en start automatisch omkeren en de output gaat naar volle spanning. Als er geen belasting (of minder dan 2 5 watt) gedetecteerd, de omvormer automatisch terug in de zoekmodus om het energieverbruik van de accu’s te minimaliseren.

In “Power Saver op” mode, zal de omvormer trekken vooral in sensing ogenblik s, waardoor de inactieve verbruik is aanzienlijk verminderen d.

T hij in verter is in de fabriek standaard ingesteld om de belasting te detecteren voor 250ms in elke 3 0 seconde s. Th cyclus kan worden aangepast tot 3 seconden via de SW 3 van DIP switch.

 

 

Opmerking: De minimale kracht van een belasting op inverter te nemen uit de slaapstand (Power Saver On) is 50 Watt. Voor split-fase modellen is de vermogensdrempel van de slaapstand 50W tussen Hot1 en Neutral en 200W tussen Hot 1 en Hot 2. Er is geen lastdetectie tussen Hot2 en Neutral.

Opmerking: De minimale kracht van een belasting op inverter te nemen uit de slaapstand (Power Saver On) is 25 Watt.

 

De Sigineer macht APC Serie is ontworpen met buitengewoon lage i DLE Z et c onsumption die slechts slechts 0,8-1,8% van de nominale stroom.

 

Wanneer in de zoeksensiemodus, knippert de groene power LED en de omvormer zal een tikkend geluid maken. Bij volle uitgangsspanning zal de groene power-LED continu oplichten en de omvormer zal een constant humming sound geven. Wanneer de omvormer wordt gebruikt als een “ononderbroken” voeding, moet de zoekfunctiefunctie worden verslaan.

 

Uitzonderingen

Sommige apparaten die door de lasensensor worden gescand, kunnen niet worden gedetecteerd. Kleine fluorescentielampen zijn het meest voorkomende voorbeeld. (Probeer de polariteit van de plug te veranderen door de stekker over te zetten.) Sommige computers en geavanceerde elektronica hebben voedingen die geen lading voorstellen tot de spanningsspanning beschikbaar is. Wanneer dit gebeurt, wacht elke eenheid op de andere om te beginnen. Om deze lasten te kunnen besturen, moet u ook een kleine metgezelbelasting gebruiken om de omvormer uit de zoekmodus te brengen, of de omvormer kan worden geprogrammeerd om bij volledige uitgangsspanning te blijven.

 

2. 5. 5 bescherming s

De Sigineer macht APC Serie omvormer is uitgerust met een uitgebreide bescherming s tegen diverse agressieve situaties / storingen.

Deze beveiligingen zijn onder andere:

AC Input overspanningsbeveiliging / AC Input bescherming laagspanning

Low battery alarm / High batterijalarm

Overtemperatuurbeveiliging / Over bescherming van de lading

Kortsluitingsbeveiliging (1s na fout)

Bescherming tegen rugvoeding

 

Wanneer Te hoge temperatuur / Meer dan belasting optreden, nadat de storing is verholpen, de hoofdschakelaar moet opnieuw opnieuw te beginnen met de omvormer te zijn.

De lage voltage beslag y schakelpunt kan worden aangepast door in gebreke waarde van 10 VDC tot 10.5VDC via SW1 op het DIP switch.

De omvormer zal gaan naar Over bescherming temp toen de h eet sink temp. ≥ 105 ° C (221 ℉), en gaat naar Fault (shutdown Output) na 30 seconden. De schakelaar moet worden teruggezet naar de omvormer te activeren.

De Sigineer macht APC reeksomschakelaar is met terugkoppelen van bescherming die vermijdt die een n wisselspanning op de AC-ingang in Omkeren modus.

Na de reden voor storing is verholpen, de omvormer moet worden gereset aan het werk ing starten.

 

2. 5. 6 R emote control

Naast het schakelpaneel aan de voorkant van de omvormer kan een extra LED of LCD schakelpaneel verbonden met de externe poort aan de DC-zijde van de omvormer via een RJ11 of RJ45 kabel ook de werking van de inverter.

Als een extra switch panel is aangesloten op de omvormers “regelpoort afstand”, samen met de hoofdschakelaar paneel aan de omvormer geval zullen de twee panelen aangeslo en parallel bedreven, w hichever eerste schakelaars van “Toestel uit” naar “Energiespaarstand off”of‘Power saver op’, zal het de omvormer aan te zetten.

Als de commando’s van conflict de twee paneel s, zal de regelaar opdracht te aanvaarden volgens de volgende prioriteit:

Energiebesparing aan> Energiespaar uit> Uitzetten

Alleen wanneer beide panelen zijn ingeschakeld om “Unit Off” positie, zal de omvormer uitgeschakeld.

 

WAARSCHUWING

Snijd nooit de telefoonkabel wanneer de kabel is aangesloten op de omvormer en de batterij is aangesloten op de omvormer. Zelfs de stij r is uitgeschakeld, zal deze de externe printplaat beschadigen binnen als de kabel eventuele kortsluiting gedurende het snijden.

 

2. 5. 7 LED-indicator en LCD

De werking status van de omvormer wordt getoond door de LED ‘s en de toelichting op de LED-sticker.

 
SHORE POWER ON GROENE LED-verlichting op de AC-modus
INVERTER ON GROENE LED verlichting op de omvormer modus
SNEL OPLADEN Gele LED-verlichting op de snelle opladermodus
FLOAT CHARGE GROENE LED verlichting op de Float Charging Mode
OVER TEMP TRIP RED LED verlichting op Ov er Temperatuur
OVER LOAD TRIP RODE LED-verlichting op overbelasting
POWER SAVER ON GROENE LED-verlichting op de spaarstand (Power Saver Load ≦ 25 W)

 

D omvormer kan worden verbonden met een externe LCD-bedieningspaneel.

 

 

2. 5. 8 Hoorbaar alarm

De omvormer geeft ook hoorbaar alarm wanneer de volgende situaties zich voordoen.

Batterijspanning laag Inverter groene LED-verlichting, en de zoemer pieptoon 0.5s elke 5s.
Batterij Voltage Hoog Inverter groene LED-verlichting, en de zoemer pieptoon 0.5s elke 1s,

En fout na de jaren 60.

Invert mode overbelast (1) 110% <belasting <125% (± 10%), geen hoorbare alarm 14 minuten,

Piept 0.5s elke 1s in de 15e minuut en Fault na 15 minuten;

(2) 125% <belasting <150% (± 10%), Signalen 0.5s elke 1s en storingen na 60;

(3) Laden> 150% (± 10%), Signalen 0.5s elke 1s en Fouten na 20s;

Ove r Temperatuur Warmte-temp. ≥105ºC (221 ℉), Over temp rode LED-verlichting, piept 0,5s elke 1s;

 

2. 5. 9 FAN Operation

Voor 1-3KW, is er een veelvoud gecontroleerde DC ventilator die begint te werken volgens de volgende logica.

Voor 4-6KW is er één    Multipl e gecontroleerde DC ventilator en een AC ventilator. De DC-ventilator werkt op dezelfde manier als die van 1 tot 3 kW, terwijl de AC-ventilator zal werken zodra er een AC-uitgang van de omvormer is.

Dus toen de omvormer zich in de spaarstand, zal de AC fan werken van tijd tot tijd in reactie op de puls verzonden door de inverter in de spaarstand.

 

De werking van de DC-ventilator aan de gelijkstroomzijde wordt geregeld in de volgende logica:

 

Staat Vul conditie in Laat de conditie achter Snelheid
VERWARMINGSSTEMPERATUUR T < 85 ℃ (185 ℉) T ≥ 85 ℃ (185 ℉) 50%
T ≥ 85 ℃ (185 ℉) T <80 ℃ (176 ℉) 100%
LADER HUIDIG Ik ≤ 50% Max I> 50% Max 50%
I> 50% Max I ≤ 40% Max 100%
LOAD Percentage

(INV MODE)

Load <50% Load ≥ 50% 50%
Load ≥ 50% Laad ≤ 40% 100%

 

Tenminste 30CM speling arou nd de omvormer luchtstroom. Zorg ervoor dat de lucht vrij rond het apparaat kan circuleren.

Fan geluidsniveau <60dB op een afstand van 1m

 

2.5.1 0 DIP-schakelaars

Op de DC-eind van de omvormer zijn er vijf DIP-switches waarmee gebruikers de prestaties van het apparaat kunnen aanpassen.

 

switch # Schakel Functie Positie: 0 Positie: 1
SW1 (AC Priority) Low Battery Trip Point 10.0VDC 10.5VDC
SW1 (Battery Priority) 10. 5 VDC 1 1 .5VDC
SW2 (230Vac) AC ingangsbereik 1 76 -2 42 V ac ± 4% 1 60 -2 64 V wisselstroom (40Hz +) ± 4%
SW2 (120Vac) AC ingangsbereik 100-135 V ac ± 4% 90-135 VAC (40 Hz +) ± 4%
SW3 Power Save Override ON / OFF Inverter Uit Saver On (3 sec)
SW4 Frequentie Schakelaar 50hz 60Hz
SW 5 Battery / AC Priority AC Priority Battery Priority

 

Low Battery Trip Point (SW1) :

Diepe ontlading van de loodzuur batterij leidt tot grote verliezen in capaciteit en vroegtijdige veroudering. In andere toepassing is een ander Laagspanningsuitschakeling niveau de voorkeur. Bijvoorbeeld voor zonne-toepassingen, Kan de gebruiker minder DOD gebruiken om de levensduur van de batterij te verlengen. Terwijl voor mobiele applicaties kunnen door gebruikers s Zijn van plan om meer DOD te hebben om de capaciteit van de batterij en aan boord te verminderen.

Voor 12VDC model s, wanneer de omvormer zich in de AC priority mode (SW5 op “0”), Low Battery Trip Point kan worden gekozen op 10,0 /10.5VDC. Het kan worden aangepast tot 10,5 /11.5 VDC via SW5. Dit voorkomt dat batterijen overladen terwijl er slechts een kleine belasting op de omvormer is aangebracht.

* 2 voor 24VDC, * 4 voor 48VDC

 

AC Input Range (SW2):

Er zijn verschillende aanvaardbaar AC input range s voor verschillende soorten belastingen.

Voor enige relatieve ly gevoelige elektronische inrichting B, wordt een smal ingangsbereik van 1 -2 76 42 VAC (100-135V voor 120Vac modellen) nodig om de meter te beschermen.

Terwijl sommige ohmse belasting s die werken in een breed spanningsbereik, de ingang wisselstroombereik kunnen worden (voor 120Vac modellen 90-135V) aangepast tot 1 -2 60 64 VAC, dit helpt om energiebelasting en met de netspanning zonder Frequente switches naar de batterijbank.

O m om de omvormer te accepteren vuil y stroom van een generator, wanneer SW2 geschakeld naar “1”, zal de regelaar een AC-ingang met een grotere spanning en frequentie omzeilen (40Hz plus f of 50 Hz / 60 Hz). Bijgevolg werkt de AC-lader ook in een breder voltage- en freq-bereik (43Hz plus f of 50 Hz / 60 Hz).

T zijn zal frequent schakelt tussen de batterij en de generator te voorkomen. Maar sommige gevoelige apparatuur zal lijden onder de lage kwaliteit macht.

De voor- en nadelen moeten duidelijk worden gerealiseerd.

 

Power Save Override ON / OFF (SW3):

Onder de batterij Priority Mode (SW 5 i n stand “1”), de omvormer kan worden geschakeld tussen twee modi: spaarstand (SW3 in stand “1”) en Toestel uit laadmodus (SW3 in stand “0”). De p ower schakelaar moet zijn “Power Saver op” positie de hele tijd voor het gebruik van deze functies.

In spaarstand de omvormer aanvankelijk standby en stuurt een puls naar de aanwezigheid van een last elke 3 seconden te detecteren. Elke puls duurt 250m. De omvormer blijft in de standby-modus totdat een lading is gedetecteerd. Dan zal het ontwaken uit de standby-modus en start om elektriciteit te keren van de accu bank om de belasting te leveren. Aangezien deze functie onder batterijprioriteit ligt, heeft de omvormer altijd de voorkeur om eerst de stroom van de batterij in te schakelen, zelfs als er een gekwalificeerde AC-ingang aanwezig is. Alleen wanneer de accuspanning lager dan de lage spanning alarmpunt, zal de omvormer schakelaar netspanning om de batterij en leveren de lading tegelijk.

Deze Power Saver Mode kan worden gewijzigd in Unit Uit Laden modus via SW3 door over te schakelen op “0” (SW5 nog i n “1”).

“Unit Uit Laden” zal de omvormer lader in staat stellen om de batterijen zo veel mogelijk op te laden terwijl zonder ze te ontladen.

In “Unit Uit Laden” mode, zal de omvormer in de standby-modus blijven zonder sensing belastingen. Het zal niet uitgevoerd geen stroom, zelfs als er een belasting wordt ingeschakeld, en alleen verblijf inactief in deze modus als er geen AC-ingang.

Wanneer een gekwalificeerde AC-ingang aanwezig is, begint het opladen van de batterij en de macht over te dragen aan belastingen.

Deze functie is bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij energiebesparing voor de accu’s is vereist.

Char ging zal worden geactiveerd zodra gekwalificeerd AC bestaat, terwijl ontladen is uitgeschakeld.

De omvormer verbruikt slechts slechts 3 watt in de “Unit Uit Laden” mode.

 

 

Output Frequency:

De uitgangsfrequentie van de omvormer kan via SW4 op 50Hz of 60Hz worden ingesteld, waardoor de omvormerlader een internationale model voor de meeste elektriciteitssystemen maakt.

 

AC / Battery Priority (SW5):

Onze omvormer is standaard ontworpen met AC-prioriteit. Dit betekent, wanneer AC aanwezig is, de accu wordt eerst geladen en de omvormer de ingangswisselspanning dragen aan de spanning voorziet. Alleen wanneer de AC-ingang is stabiel gedurende een aaneengesloten periode van 15 dagen zal de omvormer start een batterij omkeren cyclus om de batterij te beschermen. Na 1 normale oplaadcyclus ac doorverbonden worden hersteld.

De AC Priority and Battery Priority schakelaar SW 5 . Als u accu prioriteit kiest, zal de omvormer omkeren van de accu ondanks de AC-ingang. Alleen wanneer de batterijspanning de low voltage alarm punt bereikt (10,5 V dc voor 12V dc, 21VDC voor 24Vdc, 42Vdc voor 48Vdc ) , zal de omvormer transfer naar AC i nput, laad de accu en schakel terug naar de batterij wanneer de batterij volledig is opgeladen. Deze functie is vooral voor wind / zonne-energie systemen met behulp van de netstroom als back-up.

 

Geen te: In de batterij priority mode, wanneer gekwalificeerde AC ingangen voor de eerste keer en de batterij spanning lager is dan 12.5Vdc ( 1 2 .5V dc voor 12V dc, 25VDC voor 24Vdc, 51Vdc voor 48Vdc) , de omvormer zal gaan in de batterij prioriteit modus na een cyclus van b ulk c harging en absorbeert het opladen is afgewerkt ceerd . De omvormer zal niet ingaan op float laadmodus.

 

2.5.1 1 Auto Generator Start

De omvormer kan starten generator wanneer de batterij spanning laag gaat.

Wanneer gaat de omzetter met lage accuspanning, kan het een startsignaal zenden een generator en zet de generator uitgeschakeld na het opladen is voltooid.

De automatische gen start-functie werkt alleen met generatoren die automatisch starten capaciteiten te beschikken. De generator dient te starten en stop controles [di een elektrische startmotor en elektrische spoel (bij benzinemotoren)] en de veiligheidssensoren kunnen automatisch starten en stoppen.

Er is een open / dicht relais die kortsluiting de positieve en negatieve kabels van een generator start controle. De input DC voltage kan variëren, maar de maximale stroom het relais dragen 16Amp.

De Auto Generator Start aansluitpennen zijn niet gepolariseerd .

In aanvulling kunnen deze twee kunnen worden gebruikt als droge contacten verzenden “ Lage accuspanning ” signaal naar een externe alarminstallatie.

 

2.5.1 2 Battery temperatuurregistratie

Het toepassen van de juiste laadspanning is van cruciaal belang voor het bereiken van optimale prestaties van de batterij en een lange levensduur. De ideale laadspanning vereist door batterijen verandert met de temperatuur van de batterij.

De accutemperatuursensor kan de regelaar continu passen laadspanning basis van actuele accutemperatuur.

Temperatuur compensatie van de lading spanning zorgt ervoor dat de accu ontvangt de juiste lading spanning als de batterij temperatuur varieert .

De gehele lijn is uitgerust met een batterij temperatuurregistratie voor verhoogde opladen precisie.

Het stuurt nauwkeurige informatie aan de lader, die zich automatisch aanpast spanning om ervoor te zorgen volledig opgeladen batterij, afhankelijk van de omgevingstemperatuur van de batterij-installatie.

Wanneer de accuspanning dan 40 ℃ (104 ℉ ), zal de laadspanning door vermindering 0.1Vdc met elke graad temperatuurstijging.

Wij raden u aan de batterij temperatuursensoren te installeren op alle banken om uw batterijen te beschermen en om een optimale lading van elke bank te bieden.

De accutemperatuursensor geactiveerd op de zijkant van een batterij of een andere plaats waar de precieze temperatuur van de batterij zoals batterijen bevestigingsrekken kan worden gedetecteerd.

In de volgende tabel ongeveer mate waarin de spanning is afhankelijk van de temperatuur van de accu.

 

inverter Voorwaarde Tempera tuur op BTS lader Operation
Charger Mode BTS ≥ 50 ℃ (122 ℉ ) Automatisch wordt uitgeschakeld oplader
BTS ≤ 40 ℃ (104 ℉ ) Automatisch wordt ingeschakeld lader
inverter Mode 40 ℃ (104 ℉ ) ≤ BTS ≤50 ℃ (122 ℉ ) Verhoogt laagspanning gesloten punt voor 0.5VDC
BTS ≥ 50 ℃ (122 ℉ ) Over Tem p Fault

 

Een Accutemperatuursensor is verschaft als afzonderlijke acc essory. Het wordt geleverd met 32,8 ‘ / 10m kabel.  

 

Belangrijk: Als de temperatuur van de batterij is toegestaan om te dalen tot extreem koude temperaturen, kan de regelaar met een BTS niet in staat zijn om koude batterijen op te laden als gevolg van maximale spanning van de omvormer. Zorg ervoor dat de accu’s worden beschermd tegen extreme temperaturen.

Voor meer gedetailleerde technische informatie, neem dan contact met ons op.

 

2. 5 0,1 3 Andere kenmerken

Accuspanning herstellen y start

Na lage batterijspanning uitgeschakeld (10V 12V model of 20V 24V model of 40V naar 48V model ) de omvormer kan herstellen werken nadat de accuspanning herstelt tot 13V / 26V / 52V (met hoofdschakelaar nog in “ On ” positie). Deze functie helpt om de gebruikers op te slaan extra arbeid naar de omvormer te activeren wanneer de lage accuspanning keert terug naar acceptabele bereik in duurzame energiesystemen.

WAARSCHUWING

Laat nooit de belastingen zonder toezicht, sommige belastingen (zoals een verwarming) kan veroorzaken ongeval s in dergelijke gevallen.

It is better to shut everything off after low voltage trip than to leave your load in the risk of fire . Nobody want s to return home, finding house surrounded by fire trucks, and naughty neighborhood kids toasting hot dogs against his house.

 

Auto Gen Start

The inverter can be customized to start up a generator when battery voltage goes low.

When the inverter goes to low battery alarm, it can send a signal to start a generator, and turn the generator off after battery charging is finished.

The auto gen start feature will only work with generators designed to work with this feature. Th ere is an open/close relay that will short circuit the positive and negative cable from a generator. The input DC voltage can vary, but the Max current the relay can carry is 16Amp.

 

Conformal Coating

The entire line of inverters have been processed with a conformal coating on the PCB , making it water, rust, and dust resistant.

While these units are designed to withstand corrosion from the salty air, they are not splash proof.

 

 

 

3 Installation

3.1 Unpacking and Inspection

Verwijder voorzichtig de omvormer / lader uit de scheepvaart verpakking en inspecteren alle inhoud.

Controleer of de volgende items aanwezig zijn:

· De Inverter / Charger

· Rood en zwart DC klemafdekkingen

· AC aansluitblok deksel met twee Phillips schroeven

· Twee Flens moeren en 4 M8 Phillips schroeven (gemonteerd op het gelijkspanningsklemmen).

· Een Handleiding

 

Als items lijken te ontbreken of beschadigd zijn, contact op met onze geautoriseerde dealer of ons . Als het mogelijk is, houd uw verzenddoos. Het zal helpen uw omvormer te beschermen tegen schade als het ooit moet worden geretourneerd voor service. Sla uw proof-of-aankoop als een record van uw eigendom; het zal ook nodig zijn als het apparaat garantie werk moeten voorschrijven.

 

3.2 Installatie Locatie

Volg alle plaatselijke voorschriften op de omvormer te installeren.

Installeer de apparatuur in een n INDOOR locatie van droge, schone, Cool met een goede ventilatie.

Werktemperatuur : – 10 ℃ tot 40 ℃ (-14 ℉ tot 104 ℉ )

Opslag temperatuur : – 40 om te 70 ℃ ( -40 ℉ tot 158 ℉ )

Relatieve Vochtigheid : 0% tot 95% , niet – condenserend

Koeling : Geforceerde lucht

LET OP: Sommige modellen van de omvormer s zijn zwaar. Gebruik de juiste tiltechnieken tijdens de installatie om persoonlijk letsel te voorkomen .

LET OP !

De inverter dient buiten het bereik waarmee stof, rook, insecten of geïnstalleerd knaagdieren invoeren of blokkeren de omvormer ventilatieopeningen.

Deze gebieden moeten vrij zijn van zijn kans op condensatie, water of andere vloeistoffen die kunnen komen of vallen op de omvormer.

De gehele lijn van omvormers is verwerkt met een conforme bekleding op de printplaat, waardoor het water, roest en stof bestendig.

Hoewel deze units zijn ontworpen om corrosie van de zilte lucht te weerstaan, zijn zij geen bewijs splash.

T leven is hij omvormer is niet met zekerheid als het gebruikt wordt in dit soort omgevingen en omvormer mislukkingen onder deze omstandigheden zijn niet onder de garantie.

 

3 . 3 DC bedrading

Voorgesteld wordt de accu zo dicht mogelijk bij de omvormer worden gehouden. Het volgende is een voorgestelde bedrading optie voor 3 meter DC-kabel.

Hieronder vindt u de volgende minimale draad grootte. In het geval van DC-kabel langer dan 3 m, dan kunt u verhoging van de doorsnede van de kabel om het verlies te beperken.

macht DC Ingangsspanning Wire Gage
1KW 12V AWG 4
1KW 24V AWG 6
1.5KW 12V AWG 1/0
1.5KW 24V AWG 4
2KW 12V AWG 1/0
2KW 24V AWG 1/0
2KW 48V AWG 6
3KW 12V AWG 4/0
3KW 24V AWG 1/0
3KW 48V AWG 4
4KW 24V AWG 1/0
4KW 48V AWG 1/0
5KW 24V AWG 4/0
5KW 48V AWG 1/0
6KW 24V AWG 4/0
6KW 48V AWG 1/0

 

Neem f OLLOW de bovengenoemde minimale draaddikte vereist .

Eén kabel is altijd het beste, maar als er een probleem is het verkrijgen van de aanbevolen grootte of groter kabel , zal meerdere kleinere kabels te werken. De prestaties van elk product kan worden verbeterd door dikkere kabel en kortere runs, dus in geval van twijfel round up en zo kort mogelijk te houden van de lengte.

 

Accukabels zijn gekrompen (of bij voorkeur gesoldeerd en gekroesde) koper compressie lugs tenzij aluminium mechanische nokken worden gebruikt. Soldeerverbindingen alleen zijn niet aanvaardbaar. Hoge kwaliteit, UL-accu kabels zijn .Deze kabels zijn kleurgecodeerd met druk gekrompen, verzegelde kabelschoenen.

 

Accuklem moet schoon om de weerstand tussen de DC-terminal en kabelaansluiting te verminderen. Een ophoping van vuil of oxidatie kan uiteindelijk leiden tot de kabelaansluiting oververhitting tijdens perioden van hoge stroomverbruik. Met een stijve draadborstel en verwijder al het vuil en corrosie van de accu terminals en kabels.

 

Reducerende RF interferentie

Om het effect van uitgestraalde storing te verminderen, draai de DC-kabels. Verder te verminderen RF-interferentie, beschermen de kabels met mantel / koperfolie / vlechten.

Taping accukabels elkaar om inductie te verminderen

Houd niet de accukabels ver uit elkaar. In geval is het niet handig om de kabels te draaien, houd ze geplakt samen om hun inductie te verminderen. Verminderde inductie van de batterij kabels helpt om geïnduceerde spanningen te verminderen. Dit vermindert rimpel in de accu kabels en verbetert de prestaties en efficiëntie.

 

 

WAARSCHUWING

Het koppel waardering bereik voor DC terminal is 12.5NM-20.5NM (9,25-15,19 pond sterling-voet), en de voorgestelde koppel classificatie is 17 nM (12,6 pound-foot). Aandraait, kan de bout breken.
schade aan apparatuur

De omvormer niet omgekeerde polariteit. Het omkeren van de polariteit van de DC input aansluitingen zal permanente schade aan de omvormer die niet onder de garantie tot gevolg hebben. Controleer altijd de polariteit voor het aansluiten van de omvormer.

De omvormer bevat condensatoren die een vonk kunnen produceren wanneer eerst aan accu. Niet monteren in een afgesloten vak met geventileerde batterij of gassen .
Zorg ervoor dat de omvormer is uitgeschakeld voordat u de batterij kabels, en dat netvoeding wordt losgekoppeld van de omvormer input.

 

3. 4 AC bedrading

We raden het gebruik van 10 tot draad 5Awg aan te sluiten op de AC-klem blok.

Wanneer in de AC modus de netspanning zowel de belastingen en lader leveren, wordt een dikkere draaddikte voor AC-ingang vereist. Pls raadpleeg een elektricien de specifieke draaddikte vereiste qua draadmateriaal en omvormer.

 

Er zijn 3 verschillende manieren met het aansluitblok afhankelijk van het model. Alle bedrading zijn CE gekeurd, Bel onze technische ondersteuning als u niet zeker bent over hoe u een deel van uw omvormer draad.

 

Bedrading Optie 1

 

230V eenfasig / 120V enkelfase

Input: Ground + Hot line + Neutral

Output: Neutraal + Hot line + Ground

 
Bedrading Optie 2

 

120/24 0V fasesplitsing

Input: Ground + Hot line + Hot line

Output: Hot line + Hot line + Neutral

 
Bedrading Optie 3

 

120/24 0V fasesplitsing

Input: Ground + Hot line + Hot line Output: Hot line + Neutral

 

Opmerking: In een dergelijk geval iedere 120Vac kan uitgang hotline alleen dragen een maximum van de helft van de nominale capaciteit.

 

 

 

 

Voorzichtigheid:

Optie 2 bedrading en bekabeling Optie 3 zijn alleen toegestaan voor 110/220 split fasemodellen .

Pls draad alle andere modellen volgens bedradingsoptie 1.

 

 

WAARSCHUWING

Voor split fase modellen , is AC input neutraal niet vereist in de bedrading. Sluit nooit Input Neutraal tot Ground of Output Neutral. Schade w ill r esultaat die niet onder de garantie .

De uitgangsspanning van deze uni t mag nooit in zijn ingang wisselstroomklem, overbelasting of schade kan verbonden.

Altijd sw i tch op de omvormer voordat u in een apparaat.

Schade veroorzaakt door AC bedrading fouten worden niet onder de garantie.

 

Voorkomen parallel schakelen om de AC-uitgang

De AC-uitgang van het apparaat mag nooit worden aangesloten op het nut power / generator.

Een dergelijke verbinding kan tot parallelbedrijf van de verschillende stroombronnen en wisselstroom van het nut / generator worden teruggevoerd naar de eenheid die direct het beschadigen invertor en ook vormen een brandgevaar en veiligheid.

 

3. 5 Aarding

Sluit een n AWG 8 meter of meer koperen draad tussen de aardingsklem van de omvormer en aarding of met het voertuig chassis.

 

3. 6 Omvormer

Om de omvormer te monteren, t h e oppervlak en de bevestigingsmiddelen moet ook in staat zijn het gewicht van de omvormer te steunen ten minste tweemaal. Om de regelgeving te voldoen veiligheid eisen, de Sigineer macht APC Serie moet worden gemonteerd :

1: O na horizontaal oppervlak (plank of table top ) met top naar boven ,

2: O na verticale vlak ( als een wand) met de DC-klemmen geconfronteerd links en de ventilator as horizonta l .

3: O na verticale vlak ( als een wand) met de DC-klemmen gericht langs een d de ventilator as verticaal .

Waarschuwing! Don ‘ t zet de omvormer ondersteboven.

De omvormer oppervlak kan oplopen tot 80 krijgen ℃ (176 ℉ ) tijdens het bedrijf, niet aanraken.

Het apparaat moet worden geïnstalleerd, dus het is niet waarschijnlijk in contact komen met mensen om te komen.

 

Na determinin g van de montagepositie, zie de fysieke afmetingen zoals getoond in onderstaande figuur s of gebruik de voet van de invertor als een sjabloon om uw montageschroef locaties te markeren. Na het markeren van de montageschroef locaties, zet het toestel met de nodige bevestigingsmateriaal.

 

 

 

 

 

 

 

4 Problemen G EBRUIKERSHANDLEIDING

Problemen oplossen bevat informatie over hoe u mogelijke fout voorwaarden te lossen, terwijl het gebruik van de APC Inverter & Charger.

 

De volgende tabel is bedoeld om u te helpen snel de meest voorkomende inverter f lokaliseren ailures.

 

Indicator en Buzzer

 

    Indicator op bovenklep LED op Remote Switch  
staat Item SHORE POWER ON INVERTER ON FAST CHG FLOAT CHG OVER TEMP TRIP OVER LOAD TRIP POWER SAVER ON BATT

CHG

INVERTER Alarm Zoemer
Lijn

mode

CC × × × × × × × ×
CV × √, knipperen × × × × × × ×
Vlotter × × × × × × × ×
standby × × × × × × × × × ×
inverter Mode inverter On × × × × × × × × ×
Energiebespaarder × × × × × × × × × ×
inverter Mode Lage batterij × × × × × × × Beep 0.5s elke 5s
high Battery × × × × × × × Beep 0.5s elke 1s
Overbelasting Omkeren Mode × × × × × × Raadpleeg “ Akoestisch alarm ”
Over-Temp Omkeren Mode × × × × × × Beep 0.5s elke 1s
Over-Temp Line-modus × × × × × Beep 0.5s elke 1s
Over Charge × × × × × × Beep 0.5s elke 1s
fout fan Lock × × × × × × × × × × Beep continue
Battery High × × × × × × × × Beep continue
Overbelasting Omkeren Mode × × × × × × × × × Beep continue
Output Short × × × × × × × × Beep continue
Over-Temp × × × × × × × × × Beep continue
Over Charge × × × × × × × × Beep continue
Terug Feed Short × × × × × × × × × × Beep continue

 

 

Symptoom Mogelijke oorzaak Aanbevolen Solution
Omvormer kan niet worden ingeschakeld tijdens de eerste inschakeling. Batterijen zijn niet verbonden, losse batterij-aansluitingen aan.

 

Lage accuspanning.

Controleer de batterijen en kabel -verbindingen. Controleer DC zekering en breaker.

 

Laad de batterij op.

Geen AC uitgangsspanning en geen indicator op. Omvormer is handmatig overgezet naar OFF. Druk op de schakelaar om Energiebesparing in- of Energiebesparing uit-stand .
AC uitgangsspanning is laag en de omvormer schakelt belastingen OFF in een korte tijd . Lage batterij. Controleer de conditie van de accu’s en laad indien mogelijk.
Charger is buiten werking en eenheid zal AC niet aanvaarden. AC spanning is gedaald

buiten de tolerantie

Controleer de wisselspanning voor de juiste spanning en frequentie .
Lader levert een lagere lading tarief. Charger controles zijn niet goed ingesteld.

 

Low AC ingangsspanning .

 

Losse accu of AC input aansluitingen.

Raadpleeg het gedeelte over het aanpassen van de “Charger Rate”.

 

Bron gekwalificeerd wisselstroom.

 

Controleer alle DC / AC-verbindingen.

 

Lader wordt uitgeschakeld tijdens het opladen van een generator. High AC ingangsspanningen van de generator. Plaats de generator neer met een zware lading.

Draai de generator uitgangsspanning beneden.

Gevoelige apparatuur uit te schakelen tijdelijk bij het overbrengen tussen rooster en omkeren. Omvormer Low voltage reis spanning mogelijk te laag te houden bepaalde belastingen. Kies smalle wisselspanning in de DIP-schakelaar, of Installeer een UPS indien mogelijk.
Lawaai van Transformer / case * Het toepassen van specifieke belastingen, zoals haardroger Verwijder de belastingen

 

* De reden voor het lawaai van de transformator en / of koffer

Toen in inverter-modus en de transformator en / of het geval van de omvormer soms trillen en maken lawaai.

Als het geluid is afkomstig van de transformator.

Volgens de eigenschappen van onze omvormer, is er een soort van belasting die zal de meeste kans om rammelaars van de transformator veroorzaken.

Dat is een halve – golfbelasting, lading die alleen gebruik maakt van een halve cyclus van de kracht (zie figuur 1) . Deze trends onbalans veroorzaken magnetisch veld van de transformator, waardoor de nominale werken freq van 20K H z tot, zeg, misschien 15KHz (deze varieert afhankelijk van verschillende belastingen) . Zo de freq lawaai valt precies met het gebied (200Hz-20K H z) die menselijke gehoor kan waarnemen .

De meest voorkomende belasting van een dergelijke vorm is haardroger.

 

Als het geluid vandaan komt geval .

Gewoonlijk bij belasting met inductieve belastingen, het magnetische veld opgewekt door de transformator gaatjes aantrekken ing of releas ing de stalen behuizing in één bepaalde freq Dit kan ook ca u se ruis.

Het verminderen van de belasting macht of met behulp van een omvormer met grotere capaciteit zal normaal gesproken dit probleem op te lossen.

Het lawaai willn ‘ t geen kwaad om de regelaar of de belastingen.

 

 

 

 

5 Garantie

Wij garanderen dit product tegen defecten in materiaal en vakmanschap voor een periode van één jaar vanaf de datum van aankoop en zal repareren of vervangen van defecte APC Inverter toen direct terug, gefrankeerd, tot fabrikant. Deze garantie wordt als nietig beschouwd als de eenheid voor de hand liggende fysieke schade of wijziging zowel intern als extern heeft geleden en heeft geen betrekking op schade als gevolg van oneigenlijk gebruik, zoals u het apparaat op een ongeschikte stroombronnen, een poging om producten met een overmatige stroomverbruik eisen te bedienen omgekeerde polariteit of gebruik in ongeschikte klimaten.

Garantie geldt niet voor arbeid, reiskosten, OF ENIGE ANDERE KOSTEN VOOR reparatie, verplaatsen, Installatie, onderhoud, diagnosticeren of BEHANDELING VAN BEIDE defecte onderdelen of vervangende onderdelen. DE GARANT is niet aansprakelijk voor incidentele of gevolgschade dan ook.

VERLIES OF SCHADE: Verlies of beschadiging tijdens het transport is de verantwoordelijkheid van de vervoerder. Elke claim moet worden ingediend bij het leveren van transportbedrijf. Factuur, vrachtbrief en levering ontvangst met schade daarin opgemerkt moeten eventuele schadeclaims vracht te begeleiden. Claims voor tekort en verloren zendingen dient te geschieden schriftelijk aan de verzender binnen 3 dagen na de ontvangst van de zending. Claims niet binnen deze termijn gemeld zal niet worden gehonoreerd.

Deze garantie geldt niet voor en we zullen niet verantwoordelijk voor enig gebrek of schade te zijn:

a) het product als het wordt misbruikt, verwaarloosd, verkeerd geïnstalleerd, fysiek beschadigd of aangepast, hetzij

intern of extern, of beschadigd door onjuist gebruik of gebruik in een ongeschikte omgeving; schendingen van de waarschuwingen in de handleiding zal ongeldig de garantie.

b) het product indien deze is blootgesteld aan brand, water, algemene corrosie, biologische besmettingen of ingangsspanning die bedrijfsomstandigheden dan de in het product opgenomen maximum of minimum grenswaarden creëert specificaties zoals hoge ingangsspanning van generatoren en blikseminslag;

c) het product als er reparaties zijn gedaan om het anders dan door ons bedrijf of een erkende dienst cen ters;

 

 

 

※ fouten en omissies voorbehouden. S pecificaties in deze handleiding zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving.

 

 

 

 

Shenzhen Sigineer Macht CO., LTD.

E-mail: info@sigineer.com

TEL: +86 755 2160 7078

Fax: 755 +86 6165 8278

Voeg toe: Bld A, Jiali Industrial Zone, Yuanfen Rd, Longhua, Shenzhen, 518100, China

 

 

 

BEWAAR DEZE HANDLEIDING !

LEES DEZE HANDLEIDING VOOR DE INSTALLATIE, HET BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE OVER VEILIGHEID, INSTALLATIE EN GEBRUIKSAANWIJZING. HOUD HET OP EEN VEILIGE PLAATS VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK .

WIJ WENSEN U EEN PRETTIGE ERVARING BIJ HET GEBRUIK VAN ONZE REGELAARS.

 

 

 

 

 

 

 

(PN: 614-01 66 6-04 / GEACTUALISEERD JANUARI 2015)

 

1

Leave a comment